Boriti se na prijestolju za snooker: branitelji Selbyjevog naslova Crucible’s Crucible

Od početka turnira nije nedostajalo dramatičnim trenucima. Prva utakmica Svjetskog kupa tradicionalno otvara aktualnog prvaka. Los kvalifikacijski utvrditi njegov protivnik za Kurt Maflina. Maflin rođen u Engleskoj 2004. godine, ali se preselila u Norveškoj, što također predstavlja. I za mnoge nepoznat igrač u obrani prvak lijepo potopljena, Selby odlučio o napretku u posljednjem mogućem roku. On je uspio obraniti svoje mjesto i većina drugih zasijana igrači su samo tri iznimke.

Mark Williams izgubila od njegovog dugogodišnjeg prijatelja Matthew Stevens 2-10 i Ricky Walden s Graeme Dott – da, 2006 svjetski prvak nije među TOP16 i nije bio angažiran – 8 do 10

Najveće iznenađenje prvog kruga bila je pobjeda nad Stephenom McGill eleva MacGuire.McGill je bio u borbi s jednim od Škotske najbolje snookeristů ima odličnu utakmicu voditi 9-5 i činilo se da brzi razvoj. Ali Macguire je ustao i konačno odlučio u posljednjem okviru.

McGill je igrao kao da je bio kuhar u kazalištu, a ne po prvi put rookie. Njegov nemilosrdni napad, praćen dugim nizom ronjenja, zaustavio se mnogo dalje od bodova potrebnih za pobjedu. Usput, on je također igrao u kvalifikacijama. U posljednjoj utakmici protiv Marka Kinga u odlučivanju okvira visokog pauze od 129.

U drugom krugu, mladih, treniranje Alan McManus, on borile s obranom prvaka. Selby nikad nije imao problema s McGillom, ali on je svakako znao mladog igrača u izvanrednom obliku.Uostalom, McGill već ima skalp igrača poput Trump i Higgins. U drugom krugu već ima 13 pobjeda, pa je utakmica podijeljena na tri dijela – 8, 8 i 9 okvira. Prva je serija osvojila McGill 5-3, drugi 6-2.

Treća sesija iznenada je postala najočitiji uzrok trenutnog turnira. McGill je osvojio publiku u dvorani s neočekivano zrelošću koja je zaslužila uspjeh. U trećoj se sjednici gubi Selby – kako smo navikli – nije. Najbolji igrač na svijetu poznat je po svojoj sposobnosti osvajanja naizgled izgubljenih utakmica. Međutim, Anthony nije došao ovaj put, a McGill je nastavio igrati divnu igru ​​s smrtonosnim urokama.Mark Selby pohvalio je svog osvajača: “Rekao sam mu nakon utakmice, ako nastavite igrati na ovaj način, nema razloga zašto ne biste trebali biti prvak. Igrao je nevjerojatno i zaslužio napredak. “McGill i Murphy nalaze se u četvrtfinalu i imaju jedan naslov na svom računu. On je čak i jedan od rijetkih igrača koji su uspjeli osvojiti turnir nakon kvalifikacije. Da, McGill bi mogao postati ovogodišnji svjetski prvak. Klanjam se Selbyjevom pogledu na njegovu igru ​​je stvarno iznad prosjeka. Ne smijemo zaboraviti ostale vitezove zelenog stola na čelu s Ronnie O’Sullivan, a zatim Trumpe s Murphyjem i Robertsonom. Barem je ovo četveronoško prvenstvo bilo u dobrom stanju. Hoće li O’Sullivan imati šesti naslov? Dolazi li Trump? Hoćemo li imati neočekivanog prvaka? Teško je reći.Tijekom prošlogodišnjeg prvenstva upitao je komentatora i bivšeg svjetskog prvaka Joea Johnsona, koji mu je najdraži. Odgovorio je da ima više, točno 32. Ja nisam svjetski prvak, ali imam samo osam