May 9, 2017

Chelseaov mekani centar izlaže obranu, a José Mourinho to zna

By admin

Alarmantno za Mourinho, taj je proces posljednjih tjedana izgledao uskrsnuo, jer Chelsea razvija neželjenu naviku da će oporbene štrajkače izgledati neočekivano neizgovorivo.

Na New Year’s Day Harry Kane je producirao ono što će se nadamo Biti trenutak odlučujućeg ponašanja u karijeri 5-3 u londonskom lideru u White Hart Laneu. I u subotu je to bio prijelaz Jon Steada na izlazak i izjednačavanje Chelseaove obrane, kasne karijere visoke za prosvjednika koji je prije deset godina postavio pobjednički cilj za England Under 21s u utakmici gdje su njegovi suprotni brojevi bili Robin van Persie i Klaas-Jan Huntelaar, ali koji je u posljednjih 10 godina imao 10 timova i posuđen je u Bradford Cityju iz Huddersfield Towna. Chelsea: stvaranje tiros i journeymen izgledaju sjajno od prijelazu godine.Rickie Lambert, koji je na mostu u utorak, zasigurno će bez sumnje gledati sa zanimanjem. Prije početka kick-offa u subotu Mourinho se mogao nakratko vidjeti i oklijevao s Branislavom Ivanovićem, uspravljajući džepove na njegovu Odmarao je malo blistav ljubičasta jakna desne strane. Osjećao je trenutak da je mislio tamo? Nedostajalo je Ivanovićevo tjelesno ozračje u Chelsea obrani koju čine Kurt Zouma, Gary Cahill, César Azpilicueta i danski tinejdžer Andreas Christensen. Međutim, pravi problem nije bio obrambeni kadar.Bio je to prostor ispred obrane, prva linija balasta bez koje su čak i najbolje središnje polovice ranjive na napadače koji su trčali iz dubine, ili s vremenom odustati, drže loptu i okreću se, kao što je to učinio Stead.

Prvi gol Bradforda, kojeg je Stead sjajno odjekivao, dobila je prigušeni Ramiresovi slabi pokušaji da se zatvore na rubu svog kraja.Kasnije, kao što je Bradford zabio od dugačkog bacanja, a potom iz dviju vrhunski izvedenih udara kroz središte Chelseaovog obrambenog bloka, došlo je do rijetkog spektakla obrambene jezgre koja se nadvila u tablici, kao što su bili dvaput prije ovog Iako bi to bilo najlakše kriviti na pojedince koji se bune, problem je zasigurno jedan od ravnoteže, a da ne spominjemo daljnju potvrdu složene prirode team buildinga gdje čak i skup igrača Kao što je klasičan kao prvi Chelsea XI može doživjeti neke manje inženjering štucanje. To može zvučati zagušljivo s obzirom da Nemanja Matic će zasigurno biti u ekipi sezone do sada, ali njegova izvrsnost kao holding srednjih igrača je ponekad kamufliran Potencijalna slabost u obrambenoj kralježnici tima.Naročito, ako je Matićev midfield partner Cesc Fàbregas, koji voli biti pred igračem, Srbin se može ostaviti okretati oko pokušavajući pokriti preveliki prostor protiv protivnika koji su spremni prekinuti.

To je počast Na Chelseaovu izvrsnost u svim ostalim područjima koja je ova slaba točka tek povremeno izbačena, ali je i dalje prisutna.Čak je i Schalke, koji je u studenom prošle godine bio opsežan u Njemačkoj, u rujnu uspio nadvladati Chelseaovu sredinu, na Stamford Bridgeu, Julian Draxler u drugom poluvremenu usprotivio je Matića s preokretom, dok su drugi u rovovima okrunili oko njega. Andre Schürrle u blizini Chelsea Izlazak kao Wolfsburg razgovori nastaviti Više od Tottenham, s Kane i Christian Eriksen tražeći između redaka, Mourinho ojačao taj prostor donoseći Ramires za Oscara. Problem je ovdje jednostavno da ni Brazilac niti John Obi Mikel nisu dovoljno srednji nogometaši za momčad s takvim vrhunskim talentom negdje drugdje.Ili za momčad koja je stavila takav naglasak na poziciju, što je istinski važan dio sustava u kojem napadači igraju često naprijed zajedno. Mikel je bio koristan spektakl u mnogim dobrim izvedbama. On je, ipak, u suštini spremni blok gristle u toj ulozi, uredan, bočni prolaz i igrač s dovoljno inteligencije kako bi funkcionirao tamo bez ikakvog gledanja na dominantnu prisutnost. Ako se čini otežanim za uklanjanje Na jedinu neusklađenost u sezoni uzbudljivog uspjeha do tada, obožavatelji Chelsea mogu biti sigurni da će Mourinho, koji zna svoje momčadi bolje nego itko, raditi upravo to prije posjeta Liverpoola u drugoj dionici svog Capital One Kupa polufinala.

Već je to područje koje je menadžer Chelseaja kontinuirano radio tijekom sezone.Za sve širi smisao Matića i Fàbregasa kao središnjeg središnjeg zaokreta, Chelsea je u međusobnom dvoboju u međusobnim sukcesivnim utakmicama zapravo imao samo jedanput od sredine prosinca, a Matic-Mikel je zajednički izbor, a slijedili su ga Matić-Ramireš i Mikel Ovo je sigurno da će Mourinhova pozornost biti usredotočena na trotjednu čaroliju u kojoj igraju Liverpool, Manchester City, Aston Villa, Everton i Paris Saint-Germain, od kojih su svi Napadači koji su bili sposobni podići rane koje su otvorile Kane i Stead.To je znak talenta unutar lidera lige da je jednako lako vidjeti Chelsea osvajanje svih pet utakmica i nadvladati prema sezonskoj završnoj igri.

Ono što izgleda sigurno jest njihov krajnji uspjeh bit će Povezan u Mourinhovim pokušajima da pronađe ravnotežu u jednoj povremenoj noti neizvjesnosti u njegovu još uvijek razvijajućem Chelsea 2.0.