Hogy az FC Dallas és a hazai modell képes forradalmasítani az amerikai futballt

“Ez az!” – kiáltotta. “Ez a futball jövője az USA-ban!”

De hallott valaki?

A csapat az MLS Western Conference döntőjében tartja Portland ellen, és az amerikai válogatott mindketten vonakodnak: a helyi szereplők magja köré épülnek saját ifjúsági akadémiájukon. Míg más MLS-csapatok továbbra is nagy szerződéseket keresnek és tengerentúli játékosokat csalogatnak, Dallas a legmagasabb rekordot kötötte össze a bajnokságban, hat akadémiával, öt Texasból. És sok játékos, köztük a kapus Jesse Gonzalez, a középpályás Kellyn Acosta és Victor Ulloa, annyira jól játszott, hogy felmerül a kérdés: miért nem mások ezt csinálják? “Steven Gerrard és Frank Lampard félreértelmezték az MLS-t,” mondja Landon Donovan.

Clavijo nem tudja.Tizenkét éve érkezett Amerikába 36 éve Uruguayból, és hallotta a folyamatosan kiáltást, hogy az Egyesült Államok nem hozhat létre elit Unibet tehetségeket azóta. Az 1990-es évek elején valószínűleg elhitték. De abban az időben volt része egy amerikai válogatottnak, így a világ többi része mögött, hogy a kiképzőközpont öltözője elhagyott Pizza Hut volt. Ezek a napok eltűntek. A foci elfoglalt Amerikában. Valódi tehetség van a városokban. Ő látja. A Dallas-i Dallas-i akadémia a Dallas és a Fort Worth körüli ifjúsági ligákban találta meg őket, és néhány ilyen játékos éppen előtte van a mezőnyben, olyan csapat kulcsszerepe, amely két mérkőzésen van az MLS-kupatól. Számára a jövő nyilvánvaló, és a jövő itt van.

Nem kell az Egyesült Államokon kívülre menni, hogy megtalálja a nagyszerű játékosokat, és senki más se legyen.Készen állnak itt. Ha férfi ellen játszik, Unibet növelni fogja a szintet. Az amerikaiaknak hinniük kell az amerikaiaknál, “mondja Oscar Pareja, a Dallas edzője, aki a csapat öltözőjén kívüli előcsarnokban áll egy nap ezen a héten. “És ez valódinak kell lennie. Van itt tehetségünk, olyan játékosok vannak, akik meg tudják csinálni, és sokan vannak a személyzeten, akik azt mondják, jobbak vagyunk, mint sok más országban. Ez a jövő? Biztosan, de ezt el kell hinnünk. ”

A csapat tulajdonosa, Dan Hunt hiszi. Fogadja, amit a szervezet minden tagja nagy pénzként ír le azon az elképzelésen, hogy Dallas felépítheti a beosztást belülről, a játékosok a támadó, birtokló stílusban képzett játékosokkal játszanak.Bár úgy tűnik, hogy senki sem számít – vagy megengedhető -, hogy a csapat mennyit költ az akadémiára, azt mondják, hogy ez az arány emelkedik, több erőforrást töltöttek be a programokba, hogy Dallas és Fort Worth területét játékosok alakítsák le prospektívnak. </A remény, néhányan a szervezetben, magántulajdonképpen azt mondják, hogy egy nap Dallas elnyer egy címet 11 kezdővel az akadémiájukból. De hallgatni Clavijo és Pareja Unibet beszélni szinte úgy érzi, mintha ez több, mint megnyerni egy címet, hogy meg kell bizonyítani egy pontot, hogy meg kell mutatni egy ország, hogy a futball belülről érkezik.A nap FC Dallas edző Oscar Pareja vette át a kábítószer-urat Pablo Escobar-t. Bővebben

Úgy tűnik, egy valószínűtlen páros az amerikai futball ügye miatt: a dél-amerikai Clavijo és a kolumbiai válogatott elleni Pareja.De rugalmas emberek is, akik nem hisznek az akadályokban. Pareja egyszer a Pablo Escobar elleni mérkőzésen játszott, amelyet a kábítószer-urna magánbörtönében tartottak, miközben Clavijo több myelomával küzdött arról, hogy “ezt a szörnyet bennem rajtok ki”.

egy nagyobb célra. Biztosak abban, hogy modellt mutatnak be a többi MLS-nek és az amerikai válogatottnak. És kíváncsi, hogy valaki más figyeli-e. “Remélem, hogy van egy módja annak, hogy segítsen az amerikai futballcsapatnak és az MLS-nek növekedni” – mondja Clavijo. “Ahhoz, hogy egy ország ilyen nagyságú legyen a sportolók számával, akik megfelelőek és egészségesek lehetnek, mindennek megvan a legjobb, és nem Unibet vagyunk.De itt a Dallasban szeretnénk megváltoztatni. ”

***

A FC Dallas akadémiája nem egy igazi akadémia, mivel osztálytermek és hálótermek vannak. Inkább egy öltöző és egy pár irodája a folyosón a pro klub öltözőjétől. Az akadémiai játékosok túlnyomó többsége Dallasban él családjával, és 7.30-kor érkezik a stadionba, két órás találkozók és gyakorlatok céljából. 10.30-ig az iskolában két helyi köziskola, a Lone Star középiskola vagy a Hunt középiskola egyike van. Iskolai után visszatérnek a fizikai edzésre. A Dallas-edzők és a személyzet számára a School of Frisco iskolai körzetben kialakított iskolai megállapodás jelentős különbség a Dallas akadémián és az MLS-ben mások között.Azáltal, hogy engedélyezi az akadémián résztvevőket, hogy reggel felkészüljenek arra, amikor a legfelsőbb csapat dolgozik, a fiatalabb játékosok beépülnek a Dallas rendszerébe. Beszélgetnek a szakemberekkel, figyelik a képzésüket, és találják magukat, hogy emulálják azokat a játékosokat, akik korán tanulják meg az elit játékosok elcserélését.

“A játék sebessége a legfontosabb dolog ezeknek a gyerekeknek “- mondja Francisco Molina, az akadémia U-18 edzője. “Ha férfi ellen játszik, növelni fogja a szintet. A passzoknak élesebbeknek kell lenniük. “De ahhoz, hogy a 16 és 17 évesek egy profi Unibet gyakorlatban legyenek olyan vezetőedzőkkel, akik kényelmesen viselik őket. A legtöbb edző nem akarja, hogy a gyerekek figyelmen kívül hagyják az edzésüket, gyengék, és lassítják a támadó áramlatot.De Pareja a Dallas akadémián futott, és sok képzési módszer, amit ifjúsági edzők tanítanak, segített fejleszteni. Nem csak ő akarja a fiatalabb játékosokat a gyakorlatában, ő ragaszkodik hozzá.

“Meg kell, hogy a legjobb játékos az én első csapat megérteni, hogy a pass a 16 éves kölyök nem lehet tökéletes de ez óriási segítséget nyújt neki – mondja Pareja. “Szóval szeretem az edzői stábot a pályán, és szeretnék, ha a gyerekek a területen szakemberekké válnának, mert ez a mi munkánk, és végül ez az első csapat játékosoknak vissza kell adniuk a játék. “Facebook Twitter Pinterest FC Dallas vezetőedző Oscar Pareja, középen, a pálya szélén a Seattle Sounders ellen. Fotó: Brad Loper / AP

Sok szempontból Pareja teszi az akadémiát.Elkötelezettségének hiányában az ifjúsági edzők azt mondják, hogy a fiatalabb játékosok nem lesznek olyan messze, mint amilyenek. A 16 és 17 évesek bevonása a pro csapat gyakorlatába, a hétvégén a helyi elit csapatok ellen folytatott gyakorlatokat és számos játékot figyel. Ragaszkodik ahhoz, hogy megtanulja az akadémián lévő 120 játékos nevét, hisz abban, hogy ha nem, elégtelen a programhoz.Ezen kívül Clavijo sok ifjúsági csapat utazásain is részt vesz, mert szeretné tudni, hogy minden játékos hogyan halad.

“Mondja, hogy az akadémián van, és ott látja a főedzőt, vagy Fernando, ez ad neked egyfajta érzést, hogy ez a lehetőség, “mondja középpályás / előre Danny Garcia. “Egy kicsit több motivációval szolgál, hogy odafent figyelnek rád.” A játékosok gyakran találják meg az egymással szembeni ellenõrzéseket az akadémiánál, sokkal nagyobb kihívást jelentenek, mint a más, legfelsőbb ifjúsági csapatokat, akiknek a versenyüknek kellene lenniük.Az Acosta leírja azokat az ördögi csatákat, amelyekben az akadémiás csapattársak gyakorlati játékokkal csúsztatják el egymást.

“Senki sem próbál bántani senkit” – mondja. “De ez egy élet és halál a birtoklás kis oldalán vagy egy múló fúró. Ha rosszat teszel, mindenki azt mondja, hogy jobb lesz. Senki sem akarja ezt elérni. ”

Még a fejlesztéssel töltött időnek is csak egy kis százaléka lesz az akadémián a Dallas csapatnak egy napig. A legtöbben a főiskolai rendező Scott Dyamond által támogatott futball-ösztöndíjakon vesznek részt, akik az év során három bemutatót és két kombinációt tartanak főiskolai edzőknek.A fokozatok hangsúlyozzák, és a játékosoknak meg kell találniuk bizonyos normákat akadémián, hogy jogosultak legyenek játszani.

“Szeretem azt gondolni, hogy úttörők vagyunk” – mondja Luchi Gonzalez, az akadémia igazgatója és az U-16 edzője Dallas és más csapatok akadémiái között a sütéshez hasonlítva. Más csapatok talán olyan kedvezőek lehetnek, mint Dallas, de hiányoznak a Clavijo és a Pareja versenyképessége és nyitottsága. A hiányzó összetevőt “a sót” nevezi.

“Ha hiányzik a só, akkor nem lesz finom ízű”, mondja.

***

1990-ben az Egyesült Államok 40 évig először kvalifikálta magát a világbajnokságra, egy csapattal, amely szinte kizárólag az amerikai főiskolákból állt, egy főiskolai edző vezetésével.Ez a világbajnokság, valamint az Egyesült Államok négy évvel később tartott rendezvénye segített felgyorsítani az MLS megalakulását. A hit abban az értelemben az volt, hogy az MLS erősítené az amerikai focizatot, olyan játékosok alapját, akik a nemzeti csapatot táplálják, ahogyan a világ számos más ligája megnöveli nemzeti csapataikat. De a helyi tehetségek alapjainak építése a semmi időbe telik. A csapatok nem türelmesek. A tulajdonosok gyorsan akarnak nyerni, az edzők akkor kapnak lőni, ha nem nyerik meg. Kevesen szeretnénk megragadni az esélyt, hogy elveszítsük most, hogy inspiráljuk a nagyságot az úton

“Néha úgy érezzük, hogy valaki más jobb,” mondja Pareja. “És amikor elmész, nézd meg, hogy ez nem jobb, akkor ha elhiszünk abban, amiben vagyunk, elkezdhetjük építeni.Nem változtathat meg minden évben, mert az európaiak jobban járnak, vagy a dél-amerikaiak jobban vagy az afrikaiak jobban csinálják. Jobban tehetjük, de meg kell győzni róla. Fel kell Sportingbet support live készülnünk és versenyképessé kell válnunk. Jobban kell hinni, mi van. ”

Clavijo-nak van egy álma. Ő látja a Dallas-i akadémiát, hogy nemcsak a legjobbak az Egyesült Államokban, de a legjobbak a világon csak a barcelonai mögött. Biztos abban, hogy idővel ez megtörténhet. Ő látja a tehetséget, most ez a tehetség megteremtése, olyan játékosok létrehozása, akik nemcsak az MLS-ben játszhatnak, hanem a világbajnokságokon és az amerikai csapat nemzetközi versenyein is.

az MLS-k edzői nem hisznek abban, hogy egy csapat nyerhet bajnokságot helyi, hazai játékosokkal.Azt mondja, hogy ha Dallas meg fogja nyerni az MLS kupát, az emberek továbbra is kritizálják a programot, és ragaszkodnak ahhoz, hogy ez nem egy olyan modell, amely biztosítja a következetességet.

Vannak azonban olyan csapatok, amelyek figyelnek. Néhányan megkérdezték, hogyan működik a Dallas-akadémia, vajon képesek-e valamilyen módon emulálni? “Azt hiszem, a megfelelő emberek, akik fociznak a pro oldalon (néhány MLS-csapat számára), tudják” Molina mondja. “Megértik, mi a tulajdonosaink, és Oscar és Fernando.”

És mégis értik eléggé, hogy töltse ki a profi csapat jövőbeli listáját? Találhatják meg a sót receptjeikre? A nemzeti csapat lesz? Amerikai futball? Néhányan a Dallas-i programban részt vettek az erősebb erőfeszítésnek tűnnek az amerikai futballoktól. Több találkozót hívtak meg az Amerikai Foci és az MLS csapat akadémiái között.Talán, még akkor is, ha a nemzeti csapat amerikaiakkal üldözi a világ minden részéről a játékosokat, a szervezet alacsonyabb szintje megtalálja a módját, hogy a fiatal amerikai csillagokat a csapat felé vezesse. Talán látni fogják, amit Fernando Clavijo lát.

“Könnyű megvenni a legjobb játékos megvásárlását” – mondja, még mindig a mezőn nézve. “10 millió dollárt fizethetsz. Mit ér ez meg? De ha találsz egy fiatal játékost és fejlesztesz vele, és hat évvel később olyan bajnokságot nyersz vele, ami nagyszerű történet. ”

Akkor megáll. Sokat sóhajt.

“De néhány ember nem érdekli.”

Nem látják az amerikai foci jövőjét.

read more: uni-hu.com/unibet-penz-be-es-kifizetes