April 12, 2018

Inspiracija za olimpijsko olimpijsko zlato olimpijade Thiaga Braza da Silve bila je glazba

By admin

Thiago Braz da Silva napetovao je svaki djelić prekida rekorda olimpijskih olupina u ponedjeljak navečer, ali iz užasnog partizanskog stadiona osjećao se jako kao da mu je postignuće također dug zahvalnosti DJ-u.

Tijekom uzbudljivog, kišnog prekida, natjecanja – 110 m prepreke, 800 m, 400 m, diskusi i pole svod – bili su prekriženi i ponekad praćeni mješavinom zapadnih rock i pop klasika.

Glazba emitirana je kako bi zabavljala publiku i popunila audio prostor između startnih pištolja, završavajući pljesak i najave postavljanja, kvalificiranja, pobjednika i vremenskih prekida.Ali samo jednom – kada je to bilo najbrojnije – jedna pjesma je također izgledala kao da nadahnjuje sportašicu. Brazilac je Thiago Braz da Silva povišen u status nacionalnog heroja nakon što je pola svodni zlato pročitao više Gotovo je kraj noći , iza izvanrednog vremena kada je Silva pripremio za svoj drugi pokušaj na 6.03 metara. Izgledalo je malo šanse da će 22-godišnjak uspjeti. Visina je bila 10 cm više nego što je ikada uspio. Njegov prvi pokušaj bio je polusvakan. Nijedan Brazilac nije osvojio atletsko zlato od 1984. godine.Psihološka prednost činila se u cijelosti sa svojim francuskim suparnikom, obrambenim olimpijskim prvakom, Renaudom Lavillenieom, koji je bez mane bio besprijekoran na nižim visinama. Ali gomila – iako je popunjavala manje od pola sjedala – domaćeg sportaša, pa se činilo da je bilo tko koji je bio zadužen za popis pjesama. Prvi put noći, brazilska melodija – 1969. pjesma País Tropical (Tropska zemlja) Jorgeja Ben – odjekivala je bijeg.

Pjesma – prepoznatljiva himna brazilima kao što smo mi Champions je Brits – odmah je promijenio raspoloženje na stadionu, prvo vozio već strastveni podršku na novu razinu intenziteta u svojim krikovima “Thi-a-go, Thi-a-go”, a potom podižu Silva na razinu nekoliko je ranije vjerovalo da je sposoban.Nakon što je prešao na baru još uvijek netaknut, stadion je izbio. Nema sumnje da su ostali važniji čimbenici njegove pobjede: Silvama je trenirao ukrajinski Vitalij Petrov, koji je vodio karijeru prvaka Sergeya Bubke i Yelena Isinbayeva. Mnoštvo je također imalo negativnu ulogu, boreći se i barakirao svoje protivnike kao da su bili na nogometnoj utakmici. Ovo ponašanje očito je uzrujalo Lavillenie koji je napravio palac dolje kretanje prije njegova konačnog, uzaludnog pokušaja. Ta strast nije uvijek pomogao brazilskim sportašima. Kao što muška nogometna reprezentacija pokazuje na posljednjem Svjetskom kupu, igranje kod kuće može biti više prokletstvo nego prednost.Strah od neuspjeha ispred nejasne domaće gužve također može biti čimbenik u lošem prvom tjednu Olimpijade domaćina domaćina, najgore u posljednjih nekoliko desetljeća od strane domaćina. Silva, međutim, nije bila opterećena očekivanjima. Budući da nije bio među favoritima za pole svod, mnogi su u publici bili iznenađeni i zadovoljni kada mu je zajamčena medalja. Sve poslije toga bio je bonus. Pobjednik zlatne medalje priznao je dio publike. “Prije događaja, mislio sam da se natječu kod kuće značilo bi da će brazilski navijači pritisnuti mene. Ali oni su samo podržavali mene i to mi je puno pomoglo “, rekao je lokalnoj TV postaji. Ali on je rekao da je u opasnosti da ide predaleko. “Mnoštvo me je previše zabavljalo.Morao sam se riješiti na moju tehniku ​​i zaboraviti ljude. “Uz to, zlatni medalist pobjegao je na pobjedničkoj paradi, obloženoj u brazilskoj zastavi, mašući na publiku koja je obožavala dok je zvuk stadiona sustav je ponovno izbacio Jorge Ben’s País Tropical.

Stara melodija, novi junak i neočekivani pobjedi – narod domaćin napokon je dobio čudan trenutak koji je čekao.