April 12, 2018

Liverpoolova cijena ulaznica povećava rizik zatvaranja Anfielda mnogim invalidskim pristašama

By admin

Postoji dugačak čekanje za stjecanje ulaznice za sezonu s invaliditetom u Liverpoolu tako da, kao i mnogi, kupujem pojedinačne ulaznice na temelju igre po igri. Više od 19 Premier League igara ove sezone sastoji se od šest kategorija A, 10 kategorija B i tri kategorije C, a cijena na glavnom stolu niža je 640,50 £. Sljedeća se sezona ukupna cijena ulaznica u Glavnom stolu niža za one ulaznice će biti 1000 funti. To je povećanje od 359,50 – 56,13%. Sezonska sezona ulaznica u glavnom stolu niža u 2016/17 će koštati 134,50 funti više od ove sezone – £ 772 od 637,50 funti.Dakle, ako nemate ulaznicu za sezonu s invaliditetom u glavnom stolu niže iduće sezone i platite po igrama po osnovi, plaćate premiju od £ 228 za točno isto mjesto.

Kako se može povećati cijena takve veličine za osobe s ograničenim dohotkom i ograničenim životnim stilom? Smatrao bih upitnim s moralnog stajališta da klub pita nekoga tko je teže dobiti posao s višim plaćenjem, da bi platiti 56.13% više iduće sezone. To pokazuje koliko su Liverpoolovi pali od uvjerenja Billa Shanklija da igrači, voditelji i pristaše tvore sveto trojstvo i da redatelji ne dolaze u njega. Gledajući brojke za najpoželjnije mjesto u svakoj od njih stoji, ukupna ulaznica za osobe s invaliditetom na Kopu iduće sezone bit će 574 £, od 607,50 funti ove sezone i 5,51% manje.U Centenarnom stolu će biti 854 £, od 640,50 dolara ove sezone i 33,33% povećanje, dok će Anfield Road donji porasti za 5,39% od 640,50 do 675 £.

Kao ekonomski student na sveučilištu moram objektivno procijeniti brojke, ali kako nogometni klub može opravdati rast cijena ulaznica za 56,13% ili tvrde da je to racionalna poslovna praksa, posebice kada su u pitanju osobe s invaliditetom? Ako ostrkaju lokalne ljude, i to će se povećati, klub neće dobiti mnoge invalidi koji dolaze iz inozemstva da bi uzeli svoja mjesta s obzirom na komplikacije i poteškoće koje donosi onesposobljenost.Razgovarao sam sa navijačem u subotu, koji putuje iz Irske i rekao da neće moći priuštiti iduću sezonu. Jedan od razloga zašto su ljudi toliko uzrujan je da je cijene nisu racionalne. Kao fan Liverpoola identificiram se s timom na toliko mnogo načina, ali ovo se osjeća kao napad jer su cijene ulaznica toliko izuzetne. Postoji nepovjerenje u klub. Osjećam da su žrtvovali ljude u različitim dijelovima zemlje osim Kopa. Ove sezone imala je šestostruku strukturu cijena karata. To je poraslo na 20, što bi moglo podijeliti navijače u različite kampove oko ovog pitanja i zato je prosvjed bio tako impresivan.Tisuće obožavatelja bile su zajedno, bez obzira na to gdje su sjedili na stadionu ili kako će ih se dići na njih.

Bilo je nevjerojatno da izađemo pod Kopa u subotu. U početku je bilo vrlo malo komunikacije, bilo je to kao napuštanje igre nakon konačnog zvižduka, ali svi su počeli pjevati: “Volimo vas Liverpool, mi radimo.” Nikad se nisam osjećao uključen prije toga, ali to je trenutak Uzet ću u grob. Osjećala sam da su svi bili sa mnom i svi su bili jedan iza drugoga.