May 25, 2018

Nogometni zastupnici odobravaju žive suđenja za video tehnologiju za pomoć sucima

By admin

Nogometni međunarodni zastupnici odobrili su živo ispitivanje video tehnologije kako bi pomogli sucima u onome što je novi predsjednik FIFA, Gianni Infantino, tvrdio kao “povijesnu odluku”. Nakon sastanka Međunarodne odbora za FA u Cardiff je potvrdio da će se živi procesi početi najkasnije 2017.-18., Donoseći nogomet ključni korak bliže sljedećem ragbi i kriket u korištenju video tehnologije.

Jonathan Ford, izvršni direktor nogometnog saveza Wales, rekao je da je važno da pažljivo prođe i da će neživjeti suđenja prethodi uporabi tehnologije u utakmicama kako bi se osiguralo da radi ispravno. Sve što trebate znati o Gianni Infantino, novom predsjedniku Fife Read more

Odbor je za sada odbacio ideju da će upravitelji moći izazvati odluke i da će se umjesto toga usredotočiti na dvogodišnje suđenje diljem svijeta novog sustava.

Infantino je rekao da je bilo 12 izraza od interesa od nogometnih udruga a a jedna od cijele kontinentalne konfederacije, za koju se vjeruje da je Conmebol. Engleska FA već je rekla da je željna suđenja tehnologiji u FA kupu i Škotskoj FA glavni izvršni direktor Stewart Regan je rekao da će također izgledati za uvesti ga u škotski kup.Martin Glenn, glavni izvršni direktor FA-a, izjavio je kako je važno održati tok igre, a Ford je rekao da ako se eksperiment smatra neuspješnim krajem dvogodišnjeg razdoblja, ideja će biti napuštena.

“Ovo je razdoblje testiranja – ne želimo pokvariti fluidnost ili ljepotu igre”, rekao je Ford. “Želimo osigurati da imamo prednosti video tehnologije, ali izbjegavamo neke zamke”. Infatinov bivši šef, suspendirani predsjednik Uefa Michel Platini, bio je protiv korištenja video tehnologije, ali novi predsjednik Fife je rekao da bio je važan korak. “Pokazali smo da slušamo navijače, tJonathao igrače, nogomet i primjenjujemo zdrav razum”, rekao je. “Oprezno smo, ali želimo također poduzeti konkretne mjere i konkretne korake kako bismo osigurali novo doba započeo je ne samo u Fifi nego u Ifabu. “” Šačica “podnositelja zahtjeva bit će prihvaćeno kako bi nastavili s probama, što će uključivati ​​slike s određenog broja višestrukih kamera koje vide video suci.Službena utakmica tada će biti slobodna ili preuzeti savjete video tehničara ili analizirati incident sam putem uređaja tipa iPad na polovici linije. Prema Ifabovim riječima, službenici će se zvati samo na četiri definirana scenarija “mijenjanja igre”: kada je postignut cilj, kaznene odluke, slanja i eventualni slučajevi pogrešnog identiteta.

Daljnji detalj eksperimentalne faze i žive suđenja još je kako bi se u potpunosti razradio, uključujući kako i kada se utakmica treba zaustaviti. Zagovornici video tehnologije ukazuju na njegovu primjenu u drugim sportovima, uključujući ragbi i kriket, ali protivnici brinu o potencijalu da potkopava svetost sudačke odluke i mogući utjecaj na tok igre.Glenn je rekao kako će jedno od ključnih pitanja biti: “Je li to uznemirila temeljna fluidnost nogometa?” Godinama se Fifa oduprla uvodenju prve tehnologije, a zatim video suđenje, ali bivši predsjednik Sepp Blatter imao je iznenadna promjena srca oko prve poslije Svjetskog kupa 2010., a potom je preokrenula njegovu protivljenost drugom u 2014.

“Nogomet je sport No1 na svijetu. Jednostavno moramo pokazati da slušamo i primjenjujemo zdrav razum “, rekao je Infantino. “Ako želimo biti ozbiljni, moramo ih testirati. Moramo testirati, eksperimentirati i izvući zaključke. “Ifabov odbor, koji se sastoji od četiri domaće zemlje i četiri predstavnika Fife, donio je još dvije ključne odluke.Takozvana trostruka opasnost bit će zabranjena – ako igrač pravi pokušaj igranja lopte u kutiji pri priznavanju kazne, više neće biti otpušten. Promjena će se uvesti za dvogodišnje probno razdoblje od lipnja. U principu je postojalo i sporazum o eksperimentiranju s četvrtom supstitucijom u dodatnom vremenu, premda je Ford rekao da je potrebno više podataka prije donošenja konačne odluke.