June 3, 2018

Novi Zeland Ragbi pod vatrom zbog ‘patetične’ seksualne zlouporabe istrage

By adam5811

Deseci istaknutih žena na Novom Zelandu pridružili su se Povjerenstvu za ljudska prava u zemlji pozivajući se na sustavnu kulturnu promjenu u muškom ragbi nakon istrage o navodima o seksualnom zlostavljanju, jer igrači nisu pronašli nikakav slučaj za odgovor. komisija je objavila otvoreno pismo pod nazivom “Love Rugby.Poštujte žene “, kao odgovor na tvrdnje erotskog plesača da su neki članovi ragbi kluba Chiefs uhvatili, lizali i bacali šljunak na nju kad je bila angažirana za njihovu zabavu na kraju sezone.

Novi Zeland Ragbi provela je unutarnju istragu koju je vodio odvjetnik koji je zatvorio taj navodni seksualni napad, a da je cijela skupina koja je igrala, uključujući i pojedince koji nisu bili tamo u noći, bila izdana službeno upozorenje. / p>

“Istraga nikada nije bila vezana uz žene u središtu tih optužbi.Naš je mikroskop bio na igračima, njihovom ponašanju i strukturi menadžera iza njih “, izjavio je glavni izvršni direktor Novi Zeland Ragby, Steve Tew. NZ ragbi klub i sponzor kritiziraju plesačicu koja je rekla da su igrači lizali i gropedirali Pročitajte više

“Cijeli incident bio je nevjerojatno uznemirujući i jasno je da je loše donošenje odluka na brojnim bojištima dovelo do tih igrača i rukovodstva šefova koji se stavljaju u položaj ranjivosti.” < p>

U petak, plesačica, poznata i kao Scarlette, dala je daljnje intervjue i rekla da je jedan od igrača uhvatio njezinu vaginu, a nekoliko njih pokušalo “izvući penise”.

prema izjavama, prethodno je izdalo ispriku u ime skupine za igru.

Žene zagovornici na Novom Zelandu kritizirali su reakciju novozelandskog ragbja, rekavši kako nedostaje neovisnost i snaga, a bio je “slab”.

“Trenutno tisuće Novozelanđana propitivanje kulture omiljenog sporta u našoj zemlji i onih koji su zaduženi za to “, piše pismo.” Rugby je poput religije na Novom Zelandu, a igrači obožavaju mladi kiwisi diljem zemlje.NZ Rugby nije mogao raditi bez tisuća žena volontera i igrača u klubovima i gradovima širom zemlje: moramo se pozabaviti kulturom koja postoji odozgo i postaviti pravi primjer, osobito za naše mlade Novozelanđane. ”

p> Pismo je potpisalo povjerenica za odnose s rasom vezom Dame Susan Devoy, Sue Kedgley UN Women, Nacionalno vijeće žena, Maori Women’s Welfare League, Vijeće sindikata i desetke drugih ženskih čelnika na Novom Zelandu, uključujući zastupnike i ženska prava zagovornici.

Pošto je objavljeno u četvrtak navečer, privuklo je 5.000 potpisa. Povjerenik Equal Employment Opportunities Jackie Blue izjavio je kako su mnogi zagovornici ženskih prava ponudili rad s glavnim ragbi igračima – uključujući i sebe – ali nijedna od njihovih ponuda nije bila prihvaćena. “Neprikladna je činjenica da se žena osjećala tako nesigurno, kada se trebala osjećati sigurno, imala je pravo da se osjećaju sigurno , “Rekao je Blue Radu Oni moraju prihvatiti da postoji problem i ne bi smjeli vidjeti ne kao neuspjeh, već vidjeti da je to hrabar i da će biti pozvani ako dođu naprijed i rekli ‘mi potrebna vam je pomoć. ”

Međutim, nije riječ samo o novozelandskim ženama koje traže promjenu unutar kulture ragbi.

Bivši Eliana Fuimaono-Sapolu bivšeg Samoanskog ragbija izrazio je bijes na Twitteru. 8. kolovoza 2016

“Bez žena nema čovječanstva, a vrijeme je muškaraca podržalo, ali nije bilo seksista. ženski glas “, rekao je Fuimaono-Sapolu Radio Novom Zelandu. Ovi tipovi sebe nazivaju načelnicima…gdje je glavni? Glavni stoji za nekoga u slabom položaju. Šef je mudar. Jedan od glavnih stoji za nekoga tko prolazi kroz nepravdu. “Blue je sinoć rekao da ju je Tew nazvao i da su započeli razgovor o zajedničkom radu.” Ovo su hrabri razgovori da svi Novozelanđani trebaju imati o kakvoj zemlji želimo da Novi Zeland bude “, rekla je