April 7, 2019

Plan Svjetskog kupa za 48 igrača u Infantinu bio bi smiješan da nije tako ozbiljan

By admin

Tvrdnje koje su se vrtjele oko njegove sklonosti prema privatnim zrakoplovima i očigledne želje da upotrijebe svoje nove ovlasti za snižavanje neovisnosti Fifinih nadzornih odbora, odbačeno je od strane osoblja, jer su glasine koje su propagirali oni koji su se opirali vjetru promjena kroz sjedište svjetskog tijela Svjetsko prvenstvo moglo bi se proširiti na 48 momčadi, Fifin Gianni Infantino predlaže Pročitajte više

Čak i Infantinov entuzijazam za njegovu stranu Fifa Legends, s kojim je beskrajno fotografiran igrajući se zajedno i odlazeći u Mexico City na veliki trošak za svoj nastupni Kongres u svibnju stavili su navijači na njegovu želju, ostavljajući iza sebe politiku i usredotočujući se na nogomet. Ipak, bilo je nešto u njegovoj liniji bacanja koja je postavila Svjetski kup od 48 timova koji je bio čisti Blatter. Očigledno da je manšeta još jasno dizajnirana za pokretanje zeca?Ček. Sposobni za osvajanje glasova među onima koji su nezadovoljni dodijeljenim mjestima Svjetskog kupa (tj. Bilo gdje osim Europe)? Ček. Potpuno nepromišljen i samo prolazno upoznavanje sa zdravim razumom? Provjeri.

Infantinov prijedlog za Svjetsko prvenstvo u 40 timova, nagovoreno da uvjeri plutajuće birače tijekom predsjedničke kampanje u vrijeme kada su svi kandidati trebali biti usredotočeni samo na nered koji je ostavila korupcija koja je imala jeo svjetski nogomet iznutra prema van, bilo je dovoljno loše.Bilo je malo aritmetičkog smisla i bilo je gotovo nemoguće provesti bez uništavanja konkurentske ravnoteže natjecanja koje je u Brazilu pokazalo da je barem na terenu još uvijek sposoban isporučiti robu.

Ali to je tako Fifa, i tako vrlo u skladu s gigantizmom koja inficira suvremeni nogomet (vidi također Euro 2016, Fifini beskrajni spin-off turniri, misija Uefa u Ligi prvaka), umjesto da je odbacio ideju i držao se 32, Infantino je umjesto toga predložio proširenje do 48 timova.

Ne samo to, već u predlaganju 32 momčadi da igraju za ulazak u grupne faze, on potiče smiješnu mogućnost da 16 strana leti iz cijelog svijeta kako bi odigrale osamljenu utakmicu prije odlaska kući opet.Svaka od tih strana trebala bi proraèunati i planirati potencijalni boravak od nekoliko tjedana, dovodeæi sve svoje igraèe u zemlju domaæina na pred-turnirski kamp za obuku sa svim prateæim hype-om, prije nego što se okrenu i vrate kuæi nakon jedne utakmice. / p>

Novi predsjednik može se suprotstaviti činjenici da bi Fifa mogla preuzeti karticu, ali, kao što je to slučaj s milijunima izgubljenih na besmislenim odborima, kongresima i publikacijama, to je sve gotovina koja bi se inače mogla preusmjeriti u rast igre.

Prijedlog bi bio smiješan da Infantino nije tako ozbiljan. Umjesto povećanja prihoda od kamata i televizijskog emitiranja, kao što on nesumnjivo predviđa, to može samo doprinijeti rastućem osjećaju razočaranja u međunarodnoj igri. “To znači da nastavljamo s normalnim Svjetskim prvenstvom za 32 momčadi, ali 48 ekipa ide na zabavu.Fifina ideja je razviti nogomet u cijelom svijetu, a Svjetski kup je najveći događaj koji postoji. To je više od natjecanja, to je društveni događaj “, rekao je Infantino.

Ideja Svjetskog kupa kao zabave za fanove nije se činila toliko visoko u njegovom umu kada je nedavno inzistirao da sljedeća dva Svjetska kupa u Rusiji i Kataru bila bi trijumf.

Ideja ekspanzije je tako jednostavna i transparentna u svojim ciljevima, da jedva zaslužuje raspravu.Ipak, postaje sve jasnije da ono što predsjednik želi obično dobiva, unatoč reformama koje su na papiru osmišljene kako bi razvodnile njegov utjecaj, a prijedlog će svakako biti ozbiljno razmotren oko stola Vijeća Fifa sljedećeg tjedna. >

Bivši izvršni odbor možda je preimenovan i proširen kao dio procesa reforme Infantina, ali ostaje da se vidi koliko se još promijenilo. Hoće li se ponovno zavarati? Nemojte se kladiti na to.