May 27, 2017

Sam Stosur vodi Australiju na pobjedu Fed Cupa u Slovačkoj

By admin

Kapetan momčadi Alicia Molik odbrojava niz dana kako bi saznala tko stoji između njih i povratak u Svjetsku skupinu. “Igrat ćemo se i vratiti se u prvih osam na svijetu – to je mjesto gdje svatko osjeća da zaslužujemo biti i dovoljno nam je biti”, izjavio je kapetan momčadi Alicia Molik za AAP. Katie Swan sja, ali Velika Britanija dopire Kraj ceste u Fed Cupu

“U posljednjih pet ili šest godina sudjelovali smo u prvih osam naroda, a momčad je nevjerojatno razočarala da smo pali među prvih osam. Sada nam je cilj vratiti se tamo gore.Gladan je što se vratimo tamo i opet stvaramo mogućnosti za sebe. “

Stosur je prevladao u pojedinačnim utakmicama, uključujući i tvrd 7-6 (7-5), 7-5 pobjeda nad svijetom No29 Anna Karolina Schmiedlova je u nedjelju, i izašla iza 5-7, 6-1, 6-2 nad slovačkim parom Jana Cepelova i Daniela Hantuchova. To je cementiralo Stosurovo mjesto u povijesti australskog Fed Cupa, uzimajući Njena karijera osvojila rekord od 36 do 15 godina.To joj je prešlo kao Evonne Goolagong Cawley, Margaret Smith Court i Dianne Balestrat i daje joj više pobjeda nego sve osim Wendyja Turnbulla (46-16) i Kerryja Reid (37-10).

Više od Da, tvrdi kapetan Alicia Molik, uklanja nedoumice nad njezinom sposobnošću da nastupi u visokotlačnim situacijama. “To samo dokazuje da je gutsy, ona je hrabra i ona može igrati pod ogromnim pritiskom”, rekao je Molik. “Nema više pritiska nego drži svoju zemlju gore, nakon što je osvojio dva singla kako bi nas živ. A onda je završio u parovima kao i nakon što je napravio sigurnosnu kopiju nakon dva velika dana, to je pravi napor.To je pravi svjedok njezina karaktera i tipa tenisača i osobi koju je ona – sve to poduzima u svom koraku, a iznimno dobro može podnijeti teret. “Veteran udvostručuje uparivanje Stosursa i Casey Dellacqua se odmaknula od poraza do poraza Jane Cepelove i Daniele Hantuchova 5-7, 6-1, 6-2 i tvrde da je kravata 3-2.Kao što je učinila cijeli vikend, Stosur je ponovno postao veliki u petom i odlučujućem gumenom holdingu koji je služio u ključnom trećem setu. S obje zemlje trgovanje prekidima službe, Stosur je proizveo veliku posudu Da bi posjetiteljima pružio prednost – obje strane razbijanja i Cepelove i Hantuchove službe da vode 5-2 prije nego što je Dellacqua smireno poslužio utakmicu.

Stosur se ranije oporavio od 5-1 u Otvaranje seta protiv Schmiedlova da se gumu 7-6 (7-5), 7-5 i dati posjetiteljima 2-1 vodstvo. Bilo je kratkotrajno, jer je 17-godišnji Kimberly Birrell bio odbačen od bivšeg australskog finalista Dominike Cibulkove u ravnim setovima, 6-3, 6-1 u 75 minuta.