July 23, 2017

Švicarski istražitelji sonda plaćanja za Brazil vs Argentina prijateljski u Kataru

By admin

Švicarska kaznena istraga o sumnjivim nepravilnostima i pranju novca na Fifinoj dodjeli svjetskih kupova 2018. i 2022. u Rusiji i Kataru ispituje novac koji je plaćen za prijateljsku Argentinu odigravši protiv Brazila u Kataru tri tjedna prije glasovanja.Švicarski državni odvjetnik izjavio je da je posjedovao dokumente “na zadružnoj osnovi” od agencije Kentaro, koja je organizirala utakmicu, a glavni izvršni direktor Kentaro, Philipp Grothe, izjavio je da je proveo nekoliko sati s istražiteljima koji pružaju informacije o tome gdje je novac otišao. Objava kojom tužitelji istražuju tu utakmicu potaknuli su špekulacije da je novac koji je platio bio ključ za osiguravanje glasova predsjednika nogometnog saveza Argentine i Brazila, Julia Grondone i Ricarda Teixeire, koji su tada bili članovi FIFA-e 22 (Exco), za Qatar koji će ugostiti Svjetsko prvenstvo 2022. U ožujku 2012. Teixeira je podnio ostavku na bivšu i svoje 22-godišnje predsjedanje Brazilskom nogometnom savezom (CBF), nedugo prije Objavljen je švicarski sudski dokument koji pokazuje da je krajem 1990-ih bio isplaćen milijunima dolara mita na Fifinoj prodaji ugovora marketingu ISL.Prošlog su tjedna optuženi od strane tužitelja u Brazilu zbog optužbi vezanih za utaje poreza, pranje novca i prijevaru. Grondona, koji je 1979. postao jedan od vodećih nogometaša Argentine (AFA) Vojni likovi u vojnoj juntu zemlje, pridružili su se Fifa exco 1988 i bio je snažan predsjedatelj financijskog odbora organizacije dok je prošle godine umro 82 godine.

Čini se, međutim, da su švicarski tužitelji “Istraga o utakmici ne fokusira se na navodne nepravilne isplate iz Katara u zamjenu za glasove. Fifaova istraga o utakmici bivšeg američkog državnog tužitelja Michaela Garcie, očito nije bila zabrinuta.Umjesto toga, čini se da je usredotočen na to da li je dogovoreni dio od 2 milijuna dolara legitimno plaćen u Argentinu, preko agencije World Eleven, kao trošak što je nacionalna reprezentacija sa svim zvijezdama igrala prijateljski, doista došla do AFA-e. To su dvije tvrtke u Buenos Airesu, koje nisu imenovane od strane tužitelja, ali ne uključujući Svjetski Jedanaest, za koje se sumnja da su pod sumnjom. Tvrtka za financijske usluge sa sjedištem u Zürichu, Swiss Mideast, s bliskim vezama s Katarom Financiranje prijateljstva u ime katarske građevinske tvrtke GSSG, izjavilo je da nije izvršilo plaćanje izvan 8,6 milijuna dolara što je dogovoreno s Kentarom kao ukupnim troškovima prijateljske. Facebook Twitter Pinterest Gabriel Heinze iz Argentine odbija Brazilski David Luiz tijekom prijateljske utakmice u Dohi.Podrazumijeva da je Kentaro, koji je u to vrijeme imao prava slavna “svjetska turneja” prijateljskih utakmica Brazilske reprezentacije, pristala platiti AFA 2 milijuna dolara za Igrajući utakmicu, koja je uključivala komisiju od 400.000 dolara Svjetskom Jedanaestu u Buenos Airesu. Naknada CBF-u bila je manja, s obzirom da je utakmica bila dio dugoročnog ugovora za prijateljske reprezentacije Brazila; Bilo je manje od 1,5 milijuna dolara, plaćeno preko agenata CBF-a, ISE Ltd.

Kentaro je uveo priliku da GSSG financira prijateljski u Dohi od strane tvrtke registrirane u Singapuru, BCS doo, Naknada za uvod od 2 milijuna USD.Taj ogroman lik za uvod je rekao da je u skladu s tržišnim cijenama u unosan svijet međunarodnog nogometa, a vlasnici BCS su poznati nogometni poslovni ljudi čije sudjelovanje očigledno nije izazvalo zabrinutost. Kentaro je prodao TV prava i sponzorstvo za igru, plaćajući TV prava, nešto manje od 300.000 dolara, sporazumno s GSSG-om, koji je zadržao prihod od karata u Dohi. Kentaro je zaradio nakon troškova organiziranja igre i plaćanja putnih i drugih troškova dovođenja dvije momčadi i pomoćnog osoblja u Katar. Martin Signer, odvjetnik iz Švicarske Mideast, potvrdio je Guardian je bio uključen u organizaciju utakmice u ime GSSG-a, koji je imao svoje ime kao glavni sponzor.Signer je rekao da njegova tvrtka istražuje tržišnu stopu dovođenja momčadi Doha u svjetske klase Brazila i Argentine i njihovih zvijezda, te je utvrdio da je u skladu s troškovima koje je predstavio Kentaro. Lionel Messi postigao je jedini cilj u igri, koji je namjeravao predstaviti Dohinu sposobnost da domaćin prestižnom međunarodnom nogometu neposredno prije nego što je Fifa glasovala o tome može li zemlja domaćin Svjetskog kupa 2022. Potpisivač je rekao kako je švicarski mediteranski ugovor dogovorio Ugovorili i platili novac, Kentaro je organizirao i isporučio utakmicu, a nijedna druga isplata nije izvršena.

“Pomogli smo organizirati ovu utakmicu zajedno s GSSG”, rekao je Signer. “Plasirali smo tržišnu cijenu Kentaro za igru.Uspjeh je bio s našeg gledišta. “Unatoč zabrinutosti zbog plaćanja iz utakmice i spekulacije da su uključili dodatne novce iz Katara, Signer je rekao da Garcia nikada nije približila švicarskom Mideastu. “Ne znam ništa o bilo kakvim zabrinutostima navedenim u ugovorima ili isplatama”, rekao je Signer. “Niti jedan istražitelj nije do sada vidio.”

Osnova najavljene istrage švicarskog državnog odvjetnika bila je prilično izgubljena u senzacionalnim vijestima istog dana, visokih dužnosnika Fife uhićenih u Zürichu i optuženi za Lišenja slobode od strane američkih tužitelja, sa šest optuženih koji su se izjasnili krivima.Glavni tužitelj i Fifa, jasno su, međutim, jasno da je Fifa sama podnijela razne kaznene prijave vezane za 2018. i 2022 glasove, temeljene na Garciaovom izvješću, a istraga ih prati. Facebook Twitter Pinterest Lionel Messi udaljava loptu od Brazilskog Lucasa Leive u Dohi, Katar. Zabrinutost zbog plaćanja vezanih za prijateljsku utakmicu protiv Argentine i Brazila u Dohi uključena je u sažetak izvješća Garcije objavljenog u studenom Hans Joachim-Eckert, njemačkog suca koji predsjedava Fifinim odborom za etiku “Presuđivanje” – odlučivanje -arm.Eckert je rekao da, prema Garcinom izvješću, “financiranje događaja i ugovornih struktura u tom smislu podižu, dijelom se tiču ​​…osobito u vezi s određenim aranžmanima koji se odnose na isplate namijenjene Argentinskoj nogometnoj skupštini”.

Eckert je izjavio: “Odgovarajući aranžmani nisu bili povezani s ponudom Katara 2022.” Fifa je u studenom izjavila da je švicarskim kaznenim tijelima uputila razne zaključke o nepoštivanju Garcia, koji je Eckert sažeo Kao ograničen i nedostatan za kompromitiranje “integriteta” procesa ponude.

Prikupljanje dokaza iz Kentaro i ispitivanje prijateljstva Argentina protiv Brazila upućuje na to da švicarske istrage zaista slijede iste istrage Kao što je Garcia, čiji cijeli dosje i popratni dokumenti, prema Fifi, su predani.To sugerira da je fokus kao što je sažeti Eckert, o novcu namijenjen AFA. Kentaro se smatra da su ga predstavili istraživači s imenima tvrtki u Buenos Airesu koji nije prepoznao, koji je možda primio novac iz naknade koja je namijenjena AFA-i. Grothe je naglasio da su on i Kentaro co – Djelovao je potpuno i dobrovoljno s Garcinom, i to ponovno radi s istragom švicarskog državnog odvjetnika.Rekao je da je tužiteljima pokazao sve novčane tokove i da je isplata normalna za prijateljsku. Uoči uhićenja i istraga objavljenih prije dva tjedna, AFA je u priopćenju rekao da ” Podržava i podržava upite, dijeleći zabrinutost nogometnog svijeta o transparentnosti zasluženom našem voljenom sportu “. Švicarski državni odvjetnik odbio je komentirati svoje istrage, rekavši kako” trenutačno analizira zaplijenjeno Podataka i informacija. Interno raspravljanje o mogućnostima u tijeku kaznenog postupka slijedit će u skladu s tim. “